zondag, 21. december 2014 - 15:29

Groningen-middenvelder breekt rechterarm

Groningen-middenvelder breekt rechterarm
Foto: FC Groningen

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Voor Tom Hiariej zal het lastig worden om tijdens de kerstdagen met mes en vork te eten. De 26-jarige middenvelder blijkt zijn rechterarm te hebben gebroken.

In de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht (1-1) van zaterdagavond kwam Hiariej in de eerste helft ongelukkig ten val. Na medisch onderzoek in Dordrecht werd een gebroken arm geconstateerd. De bovenarm van Hiariej zal in het Groningse Martini Ziekenhuis nader worden onderzocht.

Kort na de noodgedwongen wissel kopte Michael de Leeuw FC Groningen op voorsprong. Voor De Leeuw betrof het zijn zesde kopgoal van het seizoen. "Ik kon 'm simpel binnenkoppen", was de eerste reactie van de 28-jarige middenvelder annex aanvaller na afloop tegenover de NOS. "Ik doe gewoon wat het eerste in me opkomt in dat soort situaties. Speel me maar door de lucht aan."

In totaal maakte De Leeuw dit seizoen zes doelpunten in de beker en maar liefst negen in de Eredivisie. "Voor mij is het inderdaad een heel goede eerste seizoenshelft. Eigenlijk is het zonde dat de winterstop eraan komt." Door de puntendeling met De Schapenkoppen overheerst echter toch de teleurstelling. "Dit voelt als een nederlaag. Iedereen zit nu met een klotegevoel in de kleedkamer."

Coach Erwin van de Looi was eveneens niet blij met het resultaat, maar is tevreden over de eerste seizoenshelft in totaal. "De ploeg heeft net zo veel punten gehaald als vorig seizoen, we zijn nog in ontwikkeling en zitten ook in de kwartfinale van de beker. Dus ik zie zeker positieve punten."

Categorie: