zaterdag, 22. maart 2014 - 22:08 Update: 03-07-2014 0:39

Groningen thuis te sterk voor Vitesse

Foto van logo Vitesse | Archief FBF.nl

(ElfVoetbal) FC Groningen lijkt Vitesse definitief uitgeschakeld te hebben in de titelrace.

De ploeg van Erwin van de Looi won in de Euroborg zaterdag met 3-1. De doelpunten werden gemaakt door Richairo Živković, Nick van der Velden en Tjaronn Chery. Namens de Arnhemmers scoorde Christian Atsu tegen.
Vanaf begin af aan was het open wedstrijd in Groningen. De thuisploeg zocht regelmatig de aanval vanuit de counter. En met succes, want in de tiende minuut maakte Zivkovic al de openingstreffer. Na mistasten van Kashia kon de spits alleen op doelman Velthuizen af. De jongeling (17) omspeelde de keeper en schoot raak.

Daarvoor liepen Kostic, Zivkovic en Van der Velden al met z'n drieën op het doel van Vitesse af. De Serviër wachtte te lang, waardoor Vitesse nog ontsnapte. Na de goal hadden de bezoekers het echter nog steeds lastig. Zivkovic kon opnieuw alleen op doel af, maar deze keer redde Velthuizen. Even later schoot de aanvaller ook nog van dichtbij op de sluitpost. Aan de andere kant werd Vitesse gevaarlijk via Qazaishvili en Atsu. Beiden zagen hun inzet gestopt worden door doelman Bizot.

In de 39ste minuut werd het toch gelijk via Atsu. De middenvelder nam een pass van Kashia op de borst aan en lanceerde zichzelf. Met een bekeken wippertje tekende hij fraai de 1-1 aan.

Na rust was de eerste kans voor Vitesse. Een poging van Qazaishvili werd opnieuw gestopt Bizot. Dat was ook het laatste echte wapenfeit van de nummer drie van de Eredivisie. Van der Velden tekende in de 56ste minuut voor de 2-1. Uit een hoekschop volleerde hij raak via de binnenkant van de paal. Snel daarna gooide Chery het duel op slot. Met een bekeken schot verschalkte hij Velthuizen in de linkerbenedenhoek.