woensdag, 31. december 2014 - 12:05 Update: 31-12-2014 12:28

Groninger ligt jaren dood in woning, maar betaalde 'gewoon' huur

Groninger ligt jaren dood in woning, maar betaalde 'gewoon' huur
Foto: Archief EHF
Groningen

Een 52-jarige man heeft naar alle waarschijnlijkheid gedurende 3 jaar dood in zijn woning gelegen. Dat heeft de politie bevestigd tegenover RTV-Noord.

Eind november vond de politie het stoffelijk overschot in een woning aan de Wibenaheerd in Groningen-Stad. Buurtbewoners hadden de politie gemeld dat ze de man al in geen tijden hadden gezien. Toen de politie poolshoogte ging nemen, troffen ze het lijk aan. Het is onduidelijk wanneer de man precies is overleden, maar de politie baseert zich op de post van de man, die teruggaat tot 2 à drie jaar geleden.

Uit onderzoek is gebleken dat de man een natuurlijke dood is gestorven. Woningcorporatie Nijestee heeft aan de omroep laten weten dat de man al die jaren 'gewoon' zijn huur betaalde. Jos Kruit van de woningcorporatie: 'Zo lang de huur automatisch wordt afgeschreven en er geld op de rekening staat, is er voor ons niets aan de hand. Dan hebben we geen aanleiding om te denken dat er iets niet klopt. Als de huur een maand niet was betaald, dan hadden we er werk van gemaakt.'
 

Provincie:
Tag(s):