woensdag, 22. januari 2014 - 21:09 Update: 03-07-2014 0:44

Grote brand in Panningen onder controle

Foto van brandweerwagen | MV
Foto: MV
Panningen

Even voor 20.00 uur vanavond brak een felle brand uit in een houtwerkplaats aan de Ninnesweg in Panningen. Omdat de brand uitslaand was en er een hondenkennel aan de loods zit werd vrijwel meteen opgeschaald naar grote brand. Het ziet ernaar uit dat de meeste honden zijn gered. Bij de brand is vermoedelijk asbest vrijgekomen.

Zowel de eigenaars van de kennel, als de brandweer hebben een aantal honden weten te redden. Het is op dit moment niet duidelijk of alle honden de brand hebben overleefd. Er zijn geen mensen gewond geraakt. 

De brandweer, die met vier blusvoertuigen ter plaatse was, heeft zich gericht op het behouden van het woonhuis. De houtwerkplaats en de hondenkennel zijn door de brand verwoest. Om 21:40 uur was de brand onder controle.

Een gevaarljke stoffen expert onderzoekt momenteel of er daadwerkelijk asbest is vrijgekomen, en tot waar de asbest zich heeft verspreid. Indien nodig wordt een bedrijf ingeschakeld om het asbest op te ruimen. Tot die tijd blijft de omgeving ruim afgezet.

De oorzaak van de brand is niet bekend, het nablussen zal nog enige tijd in beslag nemen.