maandag, 5. mei 2014 - 7:59 Update: 03-07-2014 0:37

Grote brand Poeldijk verwoest vier bedrijven

Foto van brandweerman | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Poeldijk

De brand in Poeldijk is nog niet helemaal uit.

De brand was vannacht om 02.00 uur wel onder controle, maar er zijn nog verschillenden brandhaarden, aldus de brandweer. Er wordt nu nog nageblust om het vuur helemaal uit te krijgen, zo meldt RTV West maandagochtend.

Vanwege het nablussen van de brand en het onderzoek van de politie moet het verkeer in het Westland rekening houden met het feit dat het nog geen gebruik kan maken van de N213 Westerlee <> Monster.  Ter hoogte van Poeldijk is de weg voorlopig nog dicht. Het is nog niet bekend wanneer de rijbaan vrijgegeven wordt.

Er zijn door de brand vier bedrijven in de as gelegd. De brand brak zondagavond rond 20.00 uur uit bij kwekerij Quick Plug. De kwekerij deelt een bedrijfspand met drie andere bedrijven, die evenals de kwekerij in vlammen opgingen. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

De eigenaar van Quick Plug liet weten dat er voornamelijk plastic pallets opgeslagen lagen in het pand. Het RIVM onderzoekt monsters van dit plastic, om te bepalen wat het precies is en hoe schadelijk dit is voor de gezondheid.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.


 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):