zondag, 30. november 2014 - 12:58 Update: 30-11-2014 13:34

Grote groep mannen schopt en slaat agenten in Veenedaal

Grote groep mannen schopt en slaat agenten in Veenedaal
Foto: Archief EHF
Veenendaal

Twee agenten, die in de nacht van zaterdag op zondag in Veenendaal bemiddelend wilde optreden bij een conflict tussen twee groepen, zijn door een groep van 7 mannen geschopt en geslagen. Dit meldt de politie, die twee verdachten kon aanhouden, zondag.

Rond 03.50 uur zagen surveillerende agenten dat er een conflict gaande was tussen twee groepen op de Kerkewijk, waarbij twee mannen met elkaar op de vuist gingen. De agenten stapten ertussen en scheiden de groepen en sommeerden hen weg te gaan. Eén van de groepen ging weg, de andere groep, bestaande uit zo’n zeven personen, bleef op de Kerkewijk.

Agenten vorderden hen weg te gaan. De man uit de groep die even daarvoor op de vuist was gegaan, was het hier niet mee eens en stond dreigend tegenover de agenten. Hierop werd hij wederom gevorderd weg te gaan. Toen hij hier geen gehoor aan gaf, werd hij met gepast geweld gedwongen weg te gaan. Hierop omsingelden de andere mannen de agenten en werden zij geschopt en geslagen.

Toegesnelde collega’s kwamen hen te hulp geschoten waarbij ook een politiehond werd ingezet. Twee verdachten, mannen van 29 en 26 jaar uit Veenendaal, werden aangehouden. De agenten hebben beiden aangifte gedaan. De verdachten zitten vast en een nader onderzoek is ingesteld.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):