vrijdag, 19. december 2014 - 20:25 Update: 19-12-2014 20:34

Grote hoeveelheid merkvervalste cosmetica in beslag genomen

Grote hoeveelheid merkvervalste cosmetica in beslag genomen
Foto: Archief EHF
Hoorn/Beverwijk

De FIOD heeft vrijdag in samenwerking met de politie eenheid Noord-Holland, Douane en merkenrechthouders, onder leiding van het OM Noord-Holland een grote partij merkvervalste cosmetica in beslag genomen bij doorzoekingen in Beverwijk en Hoorn. 'De 40-jarige eigenaar uit Hoorn wordt verdacht van grootschalige import en handel in namaakartikelen', meldt het ministerie van Financiën vrijdag.

De zaak kwam aan het rollen door een vondst van de Douane Rotterdam. Die trof begin deze week een container uit China aan met ruim 18.000 stuks merkvervalste parfums en mascara’s en schakelde de FIOD in. De eigenaar van de container bleek ook huurder van zeven stands op de Beverwijkse Bazaar en een winkel in Hoorn.

De FIOD heeft vrijdag met assistentie van de politie doorzoekingen gedaan op de Bazaar in Beverwijk en de opslagloods in Hoorn. Hier werden nog eens duizenden merkvervalste goederen zoals parfum, mascara, bodylotion en deodorant aangetroffen.

Ook is een inpak- en een stickermachine aangetroffen en in beslag genomen. Als de parfum echt was geweest had dit een winkelwaarde van ruim € 750.000 gehad. De goederen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De FIOD doet verder onderzoek onder leiding van het OM Noord-Holland.

Provincie:
Blik op 112: