donderdag, 1. mei 2014 - 20:31 Update: 03-07-2014 0:37

Grote politie-inzet Zwolle na dreiging

Grote politie-inzet Zwolle na dreiging
Grote politie-inzet Zwolle na dreiging
Zwolle

De politie in Zwolle heeft donderdag 1 mei aan het einde van de middag en het begin van de avond preventief auto’s gecontroleerd op de toegangswegen van de wijk Holtenbroek. Rond 20.00 uur werd de politie-inzet afgeschaald. Er zijn geen wapens aangetroffen en geen mensen aangehouden. De politie blijft de komende tijd wel extra alert in de wijk.

Aanleiding voor de politie-inzet was een anonieme melding dat er mogelijk sprake zou zijn van dreiging met wapengeweld in de wijk. Omdat de politie de anonieme melding lastig kon duiden, heeft ze het zekere voor het onzekere genomen en preventieve maatregelen getroffen. Automobilisten die de wijk in wilden, werden aangesproken door politieagenten en gevraagd zich te legitimeren. Enkele auto’s werden doorzocht.
Op twitter ging even het bericht rond dat er knallen waren gehoord, dit betrof vuurwerk.

In de wijk vond het afgelopen weekend een schietincident plaats. Eén persoon raakte hierbij gewond, er werd niemand aangehouden. Dit eerdere incident was mede aanleiding voor de politie om de anonieme melding zeer serieus te nemen en de preventief maatregelen te treffen.

Provincie: