woensdag, 13. augustus 2014 - 17:33 Update: 14-08-2014 9:16

Grote wapenvondst in rijtjeswoning Dussen na aanbod op Marktplaats

Politie stuit op wapenarsenaal in rijtjeswoning Dussen
Foto: Archief FBF.nl
Dussen

Door het aanbieden van munitie en wapens op Marktplaats werd de interesse van de politie getrokken. Agenten stelden daarom met toestemming van het Openbaar Ministerie samen met specialisten van de Landelijke Eenheid op het gebied van explosieven en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) dinsdagmiddag in een woning in Dussen een onderzoek in.

In een woning werd een wapenarsenaal aangetroffen. Het gaat onder meer om diverse handgranaten, waarvan een deel nog explosief materiaal bevatte. Twee bewoners, vader en zoon, werden aangehouden.

16 granaten
Ter plaatse werden onder meer 16 granaten aangetroffen waarin zich nog explosief materiaal bevond. Deze zijn door de EOD meegenomen en elders vernietigd. Ook werd een Duits machinegeweer, een balletjespistool en nog circa 30 stuks munitie / granaten in beslag genomen waarvan nog verder onderzocht moet worden of het bezit hiervan strafbaar is. De 51-jarige bewoner en zijn 20-jarige zoon zijn aangehouden.

EOD
Het gaat hier kennelijk om verzamelaars van wapens en munitie, met name uit de Tweede Wereldoorlog. Er is wel een 'verlof ' afgegeven om bepaalde wapens en munitie voorhanden te mogen hebben. Voor de granaten die door de EOD vernietigd zijn staat in elk geval vast dat deze daar niet onder vallen. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):