vrijdag, 28. november 2014 - 10:05 Update: 28-11-2014 11:49

Haagse brandweer redt bewoners uit brandend pand

Brandweer redt bewoners uit brandend pand
Foto: Archief EHF
Den Haag

Donderdagavond rond tien over half twaalf heeft een felle uitslaande brand gewoed in een bovenwoning aan de Regentesselaan in Den Haag. Twee personen zijn door de brandweer uit het brandende pand gered. Drie andere personen uit de beneden woning. Vier personen zijn met rookinhalatie klachten naar het ziekenhuis vervoerd, één is op de incidentlocatie nagekeken.

Rond tien over half twaalf kwamen er meerdere meldingen van rookontwikkeling vanuit een woning aan de Regentesselaan. Hierop werden twee tankautospuiten en een hoogwerker gealarmeerd. Bij aankomst blijk het te gaan om een oud pand met meerdere huisnummers. Uit de tweede verdieping kwam veel rook en sloegen de vlammen naar buiten. Bij een verkenning in het pand bleken er twee bewoners ingesloten te zijn door de brand en rook. Eén persoon werd aangetroffen in een kamer naast de brandruimte, de ander op het balkon aan de achterzijde. Door een snelle redding konden zij door de brandweerploegen in veiligheid worden gebracht. Eenmaal buiten werden de beide slachtoffers overgedragen aan de medewerkers van de ambulance.

In de beneden woning waren nog drie mensen aanwezig. Ook zij zijn door een brandweerploeg in veiligheid gebracht. Van deze drie zijn er twee naar het ziekenhuis vervoerd en is er één persoon op de incidentlocatie nagekeken.

Het pand liep veel schade op. De naastgelegen woningen bleven gespaard. 

Provincie:
Blik op 112: