donderdag, 27. november 2014 - 10:59 Update: 27-11-2014 16:02

Haagse scholier zwaait met nepvuurwapen op schoolplein

Scholier zwaait met nepvuurwapen op Haags schoolplein
Foto: Archief FBF
Den Haag

De politie hield woensdagochtend 26 november twee scholieren (13 en 14 jaar) aan die een dag daarvoor met een nepvuurwapen op hun school rondliepen.

De school waarschuwde de politie toen zij op camerabeelden zagen dat de 13-jarige Haagse jongen een vuurwapen in de lucht stak. Daarna pakte de 14-jarige Haagse jongen het vuurwapen af en richtte ermee op leraren en medeleerlingen. Beide jongens werden aangehouden en door de politie verhoord. De 13-jarige bekende dat hij het nepvuurwapen had meegenomen en dat hij het van zijn broer had gepakt. In de woning van de jongen wees hij de agenten waar het nepvuurwapen lag. De agenten namen het nepvuurwapen in beslag.

Politie VS schiet jongen dood met nepwapen

De politie in de Amerikaanse stad Cleveland schoot begin deze week de 12-jarige Tamir Rice dood. De jongen liep in een park met een nepvuurwapen te zwaaien. Een getuige waarschuwde de politie. Toen zij ter plaatse kwamen schoten ze vrijwel direct op de jongen met het 'vuurwapen'. 

Nepwapens

Veel speelgoedwapens die in het buitenland te koop zijn lijken zoveel op echte vuurwapens, dat ze om die reden in ons land verboden zijn. 

 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):