donderdag, 20. november 2014 - 22:18 Update: 21-11-2014 15:49

Hakhoogte vrouw bepalend voor hulp van man

Vrouwen op hoge hakken krijgen makkelijker hulp van mannen
Foto: fbf

Als je als vrouw hulp nodig hebt van een man, kun je maar het beste schoenen met hoge hakken dragen.

Want hoe hoger de hak van de vrouw is, hoe meer mannen geneigd zijn te helpen. Dit blijkt uit een onderzoek aan de Universiteit van Zuid-Bretagne in Frankrijk. Samen met zijn collega's onderzocht Nicolas Guégen hoe behulpzaam mannen waren bij vrouwen op hakken en bij vrouwen op platte schoenen. De resultaten werden gepubliceerd in Archives of Sexual Behavior, zo schrijft het AD donderdag.

Het was al duidelijk uit eerder onderzoek in verschillende culturen dat lichamelijke kenmerken zoals lichaamsvorm en de stijl en de kleur van kleren invloed hebben op het gedrag en oordeel van een man ten opzichte van een vrouw. In het experiment vroeg een vrouw aan mannen of ze testje wilden invullen. Tevens bekeek men of de man de vrouw hielp wanneer ze haar handschoen liet vallen. En wat bleek? Hoe hoger de hak, des te behulpzamer waren de mannen. Op het gedrag van andere vrouwen had de hakhoogte helemaal geen invloed.

Vervolgonderzoek moet uitwijzen of het effect wordt veroorzaakt door de hoogte van de hak of de verandering in de manier van lopen bij de vrouw.
 

Categorie: