woensdag, 9. juli 2014 - 16:01

Harddrugs, geld en auto’s in beslag genomen

drugs
Groningen

De politie heeft vrijdagmiddag 27 juni op het Sontplein vier mannen aangehouden tijdens een drugsdeal. Daarnaast werd acht kilo aan vermoedelijk cocaïne in beslag genomen. Ook werd ruim € 20.000 aan contant geld in beslag genomen. Twee verdachten zitten nog vast.

Agenten zagen op het Sontplein dat een man in een auto een tas aan een andere man gaf. Die ging er vervolgens vandoor. Hij werd staande gehouden. Het bleek om een 29-jarige man uit Amsterdam te gaan. Hij had meerdere kilo’s aan vermoedelijk cocaïne bij zich. De auto van waaruit was gedeald was weggereden en werd bij Groningen-Zuid door de politie langs de kant van de weg gezet. De drie inzittenden, een 43-jarige Rotterdammer, een 33-jarige man uit Hoogezand en een 45-jarige man van Curaçao werden aangehouden. In de auto vonden de agenten ruim € 20.000 aan contant geld.

Doorzoekingen
Naar aanleiding van deze aanhoudingen werd in een woning aan de Ossehoederstraat in Groningen een huiszoeking gedaan. Hier werd nog een hoeveelheid van vermoedelijk cocaïne gevonden.

Totale vangst
In totaal werd acht kilo van vermoedelijk cocaïne gevonden en in beslag genomen. Bij de verdachten werd in totaal ruim € 20.000 aan contant geld gevonden. Ook dat werd in beslag genomen. Tenslotte werden drie auto’s in beslag genomen die aan de verdachten gerelateerd konden worden. De politie sluit nieuwe aanhoudingen niet uit.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):