donderdag, 1. mei 2014 - 8:30 Update: 03-07-2014 0:37

Harde kern Ajax zou Ajax-top bedreigen

foto van ajax | fbf archief
Foto: YouTube
Amsterdam

De harde kern van Ajax intimideert en bedreigd al jaren directieleden en medewerkers van Ajax. In de afgelopen twee maanden werden zeker twee twee personen in en rond de club bedreigd. Geen van beiden deed daarvan aangifte. Dat schrijft de Volkskrant op basis van eigen onderzoek.

De politie is op de hoogte van de structurele sfeer van angst en intimidatie rond de club, maar kan zonder medewerking van de betrokkenen weinig doen.

De medewerkers zelf doen hun verhaal tegenover de krant anoniem. Ze zeggen angst te hebben voor represailles. De betrokkenen maken de vergelijking met huiselijk geweld; achter de voordeur van de Arena gebeurt van alles, naar buiten toe wordt de schone schijn opgehouden.

In een schriftelijke reactie in de krant zegt Ajax zich niet in het ontstane beeld te herkennen. Van de huidige directie zou niemand zijn bedreigd, en ook van andere bedreigingen uit het recente verleden is de club niet op de hoogte. 'Wij voeren met enige regelmaat overleg met vertegenwoordigingen vanuit de supporters en zien geen aanleiding hiermee te stoppen', aldus de club. Ook sprak de krant met een vertegenwoordiger uit de harde kern. Ook hij zegt niet op de hoogte te zijn van de bedreigingen.

Provincie:
Tag(s):