donderdag, 3. april 2014 - 20:50 Update: 03-07-2014 0:38

Hardwell nieuwe ambassadeur dance4life

foto van DJ Hardwell | Rutger Geerling
Foto: Rutger Geerling
Amsterdam

Hardwell wordt ambassadeur van dance4life. Dat maakte de nummer 1 DJ van de wereld vandaag bekend met een verrassingsoptreden op het Museumplein.

In een open bus reed de 26-jarige Robbert van de Corput, beter bekend als Hardwell, het Museumplein in Amsterdam op. Daar gaf hij een verrassingsoptreden voor honderden fans en voorbijgangers en maakte hij bekend de nieuwe ambassadeur van dance4life te zijn.

Hardwell: “Mijn motto is ‘if you can dream it, you can do it’. Dat herken ik in dance4life. In 10 jaar is het initiatief uitgegroeid tot een internationale organisatie, die meer dan anderhalf miljoen jongeren heeft voorgelicht in de strijd tegen aids. Ik ben heel trots dat ik daar vanaf nu aan kan bijdragen”.

Hardwell tijdens DANCE4LIFE 10 YEARS
Ook maakte Hardwell vanmiddag bekend dat hij op 6 juni voor dance4life optreedt tijdens het evenement DANCE4LIFE 10 YEARS in Het Concertgebouw Amsterdam. Naast Hardwell bestaat de line-up uit DJ’s Fedde Le Grand en Dannic. De artiesten werken belangeloos mee en de volledige opbrengst van het event gaat naar de wereldwijde voorlichtingsprojecten van dance4life. Tickets voor DANCE4LIFE 10 YEARS gaan op vrijdag 4 april om 10:00 uur in de verkoop via dance4life.nl.

Naast het event in Het Concertgebouw Amsterdam zal Hardwell zich ook op vele andere manieren voor dance4life inzetten. Zo wordt vanaf 2015 in samenwerking met Alda Events van elk ticket dat wereldwijd wordt verkocht voor de I AM Hardwell tour 1 euro gedoneerd aan dance4life.

Hardwell
De 26-jarige Robbert van de Corput, beter bekend als Hardwell, werd in oktober 2013 door DJ MAG uitgeroepen tot de nummer 1 DJ van de wereld. Vorig jaar lanceerde hij de ‘I AM Hardwell’ wereldtour. De tour trok tienduizenden fans tijdens uitverkochte shows in wereldsteden als Jakarta, Singapore, Mumbai, Lissabon, Londen, Kaapstad en Johannesburg en doet de komende maanden nog Istanbul en diverse steden in Australië aan. Vanaf eind juni draait Hardwell wekelijks als resident DJ in Ushuaïa Ibiza. Zijn podcast Hardwell on Air is iedere vrijdag te horen op SLAM!FM en wordt wereldwijd door miljoenen mensen beluisterd. Afgelopen maand ontving Hardwell tijdens Ultra Music Festival in Miami twee International Dance Music Awards, voor Best Global DJ en Best Progressive Electro DJ.

dance4life
dance4life werkt samen met jongeren aan een wereld zonder aids. dance4life geeft seksuele voorlichting en gebruikt muziek en dans om jongeren te betrekken en te inspireren. Bovendien motiveert dance4life jongeren om zelf in actie te komen en de verspreiding van hiv en aids wereldwijd terug te dringen.

In 2014 bestaat dance4life 10 jaar, hét moment om successen te vieren. In 10 jaar heeft de organisatie 1,6 miljoen jongeren bereikt in bijna 30 landen en ruim 600.000 jongeren zijn zelf in actie gekomen voor een wereld zonder aids. Dankzij inspanningen van internationale aidsbestrijdingsorganisaties, is het aantal mensen dat jaarlijks met hiv geïnfecteerd raakt sinds 2001 met meer dan een derde gedaald. Toch is het werk van dance4life nog steeds heel hard nodig. Wereldwijd leven ruim 35 miljoen mensen met hiv en nog elke dag raken meer dan 6.000 mensen geïnfecteerd met het virus. Van alle mensen die geïnfecteerd raken, is de helft jonger dan 25.

 

Categorie: