vrijdag, 30. mei 2014 - 10:21 Update: 03-07-2014 0:35

HBO-mannen met bovenmodaal inkomen denken dat crisis voorbij is

Foto van eurobiljetten geld | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Utrecht

Volgens het NIBUD denkt 34% van de Nederlanders dat de crisis voorbij is. Dit zijn vooral hoger opgeleide mannen met een bovenmodaal inkomen die goed kunnen rondkomen.

20% van hen merkt in zijn dagelijkse leven dat het beter gaat met de economie. Het overgrote deel van de Nederlanders denkt niet dat de crisis voorbij is en merkt daar ook niets van in de dagelijkse praktijk. Een op de vijf Nederlanders vindt zelfs dat het slechter gaat. Verder  blijkt  dat bijna 65% van de Nederlanders het afgelopen jaar heeft bezuinigd en 67% dit ook komend jaar zal doen.

Bezuinigingsdrift blijft bestaan
Een meerderheid van de Nederlanders (66%) denkt niet dat de crisis voorbij is. Tweederde blijft het komende jaar bezuinigen. Dit percentage is nagenoeg gelijk aan 2013; toen gaf 70% van de Nederlanders aan te bezuinigen. Alle inkomensgroepen bezuinigen, ook opvallend veel mensen die zeggen goed te kunnen rondkomen. Ruim de helft van de Nederlanders (52%) geeft aan bepaalde uitgaven te hebben uitgesteld. Uitstellen van uitgaven is een vorm van bezuinigen die men pas in een verder gevorderd stadium toepast. Eerst zal men zoeken naar een goedkopere variant van datgene wat men wil hebben. Als het geld er echt niet is, wordt de koop uitgesteld. 

Helft bezuinigt op vakantie
52% van de Nederlanders heeft bezuinigd op vakantie. Hierbij ziet het Nibud een duidelijk verschil tussen lage inkomens en hoge inkomens: 69% tegen 36% bezuinigt hier op. Nagenoeg 

Categorie:
Tag(s):