maandag, 29. december 2014 - 15:43 Update: 29-12-2014 15:56

Heddy Honigmann bekroond met Kristallen Film

Heddy Honigmann bekroond met Kristallen Film
Foto: Nederlands Film Festival
Amsterdam

Regisseur Heddy Honigmann heeft met haar documentaire OM DE WERELD IN 50 CONCERTEN de Kristallen status bereikt. Dit heeft het Nederlands Film Festival maandag bekendgemaakt.

‘Meer dan 10.000 bezoekers zagen de documentaire in de bioscoop’, aldus het Nederlands Film Festival die de Kristallen Film samen met het Nederlands Filmfonds uitreikt. 

Het is sinds 2005 de vijftiende keer dat er een Kristallen Film wordt uitgereikt. Het is de derde keer dat Heddy Honigmann de Kristallen Film in ontvangst mag nemen, eerder behaalden haar documentaires FOREVER (2006) en EL OLVIDO (2008).

 In 2013 reist het Koninklijk Concertgebouworkest de hele wereld rond om hun 125 jarig bestaan te vieren: 50 concerten, verspreid over zes continenten. Grenzeloze passie en liefde voor muziek brengt musici en concertbezoekers samen. 

Documentairemaker Heddy Honigmann landt met het orkest in Buenos Aires, Soweto en Sint Petersburg en laat zien hoe ze de harten van mensen in andere culturen veroveren. Een reis naar de kern en de kracht van muziek, die mensen begeestert, onvermoede emoties weet te treffen en helpt de pijn om te leven te doorstaan. 

Categorie:
Provincie: