maandag, 17. februari 2014 - 10:42 Update: 03-07-2014 0:42

Heijmans doet beheer en onderhoud van rijksgebouwen

foto van rijksgebouwen | fbf
Foto: fbf
Den Haag

Heijmans gaat het beheer en onderhoud van het grootste kantoor voor de rijksoverheid van Nederland doen. De nieuwe huisvesting van de ministeries van Veiligheid en Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in Den Haag is in het Wijnhavenkwartier gevestigd. Het contract voor het integrale beheer duurt 18 jaar en heeft een aanneemsom van circa € 25 miljoen.

In het contract voor de ministeries liggen de prestaties voor beheer en onderhoud vast en is Heijmans verantwoordelijk voor de realisatie hiervan. Onderdeel van deze prestaties is de garantie een optimale gebruikerskwaliteit te leveren. Om dit te bereiken zet Heijmans een digitaal driedimensionaal gebouwmodel op waarin alle gegevens ten behoeve van het ontwerp-, bouw- en beheerproces worden geïntegreerd. Zo wordt kwaliteitsbewaking, voortgang en verbetering van het onderhoud en beheer bijeen gebracht en ontstaat een sturingmodel voor alle betrokken partners.

Op het moment zijn de overheidskantoren de grootste van Nederland. Het totaal bruto vloeroppervlak (BVO) bedraagt ruim 131.000 m2 en de torens zijn 146 meter hoog. De werkzaamheden voor Heijmans starten eind februari al en lopen tot begin december 2032. Heijmans transformeert en realiseert ook de voormalige huisvesting van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hierin komen 170 appartementen, 224 parkeerplaatsen, circa 1.300 m2 commerciële ruimte en wordt nog eens ruim 13.000 m2 voor de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden gerealiseerd.

Provincie: