donderdag, 16. oktober 2014 - 19:35 Update: 17-10-2014 8:31

Henk Krol ontkent beschuldigingen

Beslag gelegd op huizen  50Plus-Kamerlid Henk Krol
Den Haag

Advocaat Oscar Hammerstein heeft woensdag beslag laten leggen op twee huizen van 50Plus-Kamerlid Henk Krol.

Hammerstein komt hiermee op voor de belangen van Stichting Vrienden van de Gaykrant, De stichting beschuldigt Krol ervan dat hij zich indertijd als oud-directeur van de Gaykrant schuldig heeft gemaakt aan oplichting en flessentrekkerij. Krol zou volgens de stichting een subsidie van van het ministerie van Onderwijs hebben gebruikt om de website van de politieke partij 50Plus te hosten, maar de subsidie was bestemd voor een website voor jonge homo's.

Bij de stukken van de stichting die bij de rechtbank zijn ingeleverd, zou ook een factuur zitten voor de kosten van de website van de ouderenpartij 50Plus. De stichting stond tot februari 2013 onder leiding van Krol. Dit schrijft EenVandaag op de site.

Met de beslaglegging wil Hammerstein voorkomen dat de 50Plus-politicus geld probeert weg te sluizen. Krol bezit twee woningen: één in Amsterdam, één ander in Eindhoven. Het huis in Eindhoven staat inmiddels te koop voor 860 duizend euro.

In het Amsterdamse huis woont de ex-partner van Krol. Henk Krol was jarenlang voorzitter van de Stichting Vrienden van de Gaykrant (SVG). De Stichting Vrienden van de Gaykrant moet ruim 2 ton aan subsidiegeld terugbetalen aan het Ministerie van Onderwijs. Het Ministerie wil het geld terug, omdat het subsidiegeld niet op de juiste manier is besteed.

'Absoluut niet waar'
In een reactie laat Henk Krol weten dat de beschuldiging dat hij subsidiegeld zou hebben gebruikt voor 50Plus 'absoluut niet waar is'. Over de beslaglegging op zijn twee huizen zegt Krol: 'Meneer Hammerstein doet zijn best maar. Laat ze (de Stichting Vrienden van de Gaykrant) het maar afhandelen met mijn advocaat'.