dinsdag, 9. september 2014 - 16:35 Update: 09-09-2014 17:04

Hennepkwekerij met 1600 planten en 6000 liter chemicaliën aangetroffen

Hennepkwekerij met 1600 planten en 6000 liter chemicaliën aangetroffen
Foto: Politie
Tilburg

Bij een controle van de gemeente Tilburg is maandag in een bedrijfshal op het Voltcomplex aan de Groenstraat een professionele hennepkwekerij aangetroffen. Dit meldt de politie dinsdag.

'Daarnaast werden ook 6.000 liter aan drugschemicaliën gevonden. Er waren vier vrachtwagens nodig voor de afvoer van alle materialen', aldus de politie.

Onderzoek
De kwekerij was gevestigd in een grote opslagloods aan de Groenstraat en was volop in bedrijf. Er stonden circa 1600 hennepplanten. De recherche werd erbij gehaald en nam het verdere onderzoek van de gemeente over. Naast de kwekerij werden ook gevaarlijke stoffen voor de productie van harddrugs aangetroffen. Ook stond er in de loods productieapparatuur voor synthetische drugs.

Specialisten zijn tot laat in de avond bezig geweest met het veilig opruimen van de hennepkwekerij, chemicaliën en hardware. Een gespecialiseerd transportbedrijf uit Amsterdam heeft de zorg over het transport van de gevaarlijke stoffen op zich genomen. In totaal werden 6000 liters aan drugschemicaliën afgevoerd. Er zijn nog geen verdachten aangehouden in deze zaak.

Drugslab hardware
De opslag werd maandagmiddag 8 september 2014 in een loods aan de Groenstraat gevonden. Forensische rechercheurs doorzochten de loods om achtergebleven sporenmateriaal veilig te stellen en monsters te nemen.

De hennepkwekerij werd door een ontruimingsbedrijf ontmanteld en ter plekke vernietigd. Aan het einde van het onderzoeken werden een tiental zogenaamde IBC's (industriële kunststof vaten van 1000 liter inhoud) samen met een tientallen jerrycans hardware voor de vervaardiging van synthetische drugs in beslaggenomen en afgevoerd.

Er waren vier vrachtwagens nodig voor de afvoer van alle materialen.Experts van de Landelijke Faciliteit Ontmanteling zijn bezig met het bemonsteren van de chemische stoffen. Hierna worden deze stoffen vernietigd. Nader onderzoek moet uitwijzen om wat voor stoffen het exact gaat.

Provincie:
Blik op 112: