dinsdag, 21. januari 2014 - 14:41 Update: 03-07-2014 0:44

Hennepkwekerijen op camping Fort Oranje

Hennepkwekerijen op camping Fort Oranje
Foto: Archief FBF.nl

Bij een handhavingsactie door politie en gemeente op Camping Fort Oranje in Rijsbergen, werden vandaag niet alleen hennep aangetroffen. Ook vermoedt de politie dat er een persoon van Hongaarse afkomst werd uitgebuit bij het werk in een (voormalige) kwekerij.

Tijdens de actie, die vanmorgen vroeg begon, werden verschillende caravans op de camping aan de Bredaseweg in Rijsbergen gecontroleerd. Bij een van die caravans trof de politie 102 Hennep moederplanten en 7428 stekjes aan en in een tweede caravan nog eens 100 hennepplanten. In deze laatste caravan waren twee personen, een man en een vrouw van Hongaarse afkomst, aan het werk. Zij zijn beiden aangehouden.

Isolator
In een derde caravan vond de politie een zogenaamde isolator in werking. Hierbij worden hennepresten tot hash verwerkt. In deze caravan werden ook twee verdachten aangetroffen. Het gaat daarbij om twee mannen van 34 en 27 jaar oud. Beiden zijn aangehouden en in verzekering gesteld.

Uitbuiting
In een caravan waarin voorheen vermoedelijk een hennepkwekerij gevestigd was, trof de politie een persoon aan van wie vermoed wordt dat hij slachtoffer is van uitbuiting. Deze persoon van Hongaarse afkomst verklaarde slechts te werken voor wat eten, drinken en sigaretten. Bovendien moest hij in de haast onbewoonbare caravan slapen. De politie heeft deze persoon overgedragen aan de daarvoor aangewezen Nederlandse zorgautoriteiten.

Provincie:
Blik op 112: