zondag, 7. december 2014 - 19:37

Heracles geeft ook FC Utrecht het nakijken

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Het lijkt er sterk op dat Heracles Almelo de weg naar boven heeft gevonden. Na de zeges op ADO Den Haag en sc Heerenveen moest ook FC Utrecht het hoofd buigen. Op eigen veld werden de Domstedelingen met 2-4 verslagen.

De thuisploeg kwam weliswaar gretig uit de startblokken, maar toch was het Heracles dat via een tegenaanval op voorsprong kwam. Thomas Bruns frommelde de bal uiteindelijk in het vijandelijke netje: 0-1. Maar na 23 minuten was het Kristoffer Peterson die na een fraaie actie de bal tegen de touwen joeg, onder toeziend oog van vriend John Guidetti. Vlak daarna kreegYassin Ayoub dé kans om FC Utrecht op voorsprong te zetten, maar de middenvelder verzuimde te scoren vanaf elf meter.

Met het spel van FC Utrecht was niet veel mis, maar doelpunten bleven uit. Ruud Boymansmaakte overigens wel een doelpunt, maar deze werd terecht afgekeurd wegens hands. Ook de weer volledig fitte Edouard Duplan poogde een duit in het zakje te doen, maar pal voor rust ging zijn omhaal net over. Al was de eerste helft veelbelovend voor de Utrechters.

Uit het niets kwam Heracles op voorsprong via Mark-Jan Fledderus. Een flinke domper voor Utrecht, dat even later Boymans zag afhaken. Met tranen in zijn ogen verliet de geblesseerde spits het veld. Over de ernst van zijn kwetsuur is nog niets bekend. Utrecht zette aan, maar een kopbal van Duplan beëindigde op de paal. Het zat de Utrechters niet mee vanmiddag. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers er via de counter uit en Wout Weghorst zette Heracles op een 1-3 voorsprong. Vlak voor tijd was het Gevero Markiet die de 2-3 voor zijn rekening nam, maar even later kreeg Utrecht alsnog de deksel definitief op de neus. Iliass Bel Hassanizette de 2-4 eindstand op het scorebord.