maandag, 6. oktober 2014 - 17:03

Herfstvakantie wordt in eigen land door 700.000 Nederlanders gehouden

Herfstvakantie wordt in eigen land door 700.000 Nederlanders gehouden
Foto: EHF
Den Haag

Dit jaar gaan zo’n 1,3 miljoen Nederlanders op herfstvakantie. Dit verwacht NBTC Holland Marketing.

‘Ruim 700.000 Nederlanders brengen de herfstvakantie door in eigen land. Circa 600.000 Nederlanders gaan naar het buitenland voor een (korte) vakantie. Zowel het aantal vakanties als de verdeling naar binnen- en buitenland zijn gelijk aan voorgaande jaren’, aldus NBTC.

Bungalow en binnenland

De meeste Nederlanders brengen de herfstvakantie door in eigen land. Met name de (luxere) bungalows zijn populair als verblijf. Ruim veertig procent van de binnenlandse vakanties wordt daarin doorgebracht. Wandelen en fietsen zijn de meest ondernomen activiteiten tijdens de herfstvakantie. Daarnaast is ook een bezoek aan een museum of attractiepark populair.

Buurlanden

Zo’n 600.000 Nederlanders gaan naar het buitenland tijdens de herfstvakantie. De buurlanden België en Duitsland zijn het meest in trek. Voor een korte zonvakantie zijn Spanje en Turkije populair.

Spreiding

De herfstvakantie vindt gespreid plaats; de regio Noord heeft vakantie van 11 tot en met 19 oktober, de regio’s Zuid en Midden van 18 tot en met 26 oktober. In de tweede week gaan de meeste Nederlanders op een binnen- of buitenlandse vakantie, zo’n 700.000.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):