dinsdag, 14. oktober 2014 - 9:59 Update: 14-10-2014 10:00

'Het is over voor Hiddink'

Foto van Guus Hiddink | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(ElfVoetbal/BlikopNieuws) Ronald de Boer is er klaar mee. Volgens de oud-international is het de hoogste tijd voor een frisse wind bij Oranje en moet bondscoach Guus Hiddink per direct worden vervangen.

"Ik vind Guus een fantastische vent, maar het is over voor hem. Ik heb de keuze voor Hiddinknooit begrepen en snap die nu nog steeds niet. De KNVB zou een jongere trainer naar voren moeten schuiven. Ze zouden Danny Blind nu al de kans kunnen geven", aldus De Boer tegenVoetbal International.

"Nederland voetbalt zonder echt idee. Dat zagen we tegen Kazachstan en hebben we tegenIJsland weer gezien. Robin van Persie staat op een eiland en niemand helpt hem. Er zit ook totaal geen beweging of verrassing in het elftal. Op die manier maak je het je tegenstander niet moeilijk. Er is geen game-plan. Het is alle ballen op Van Persie en Robben en dan maar kijken wat er gebeurt."

De Boer kijkt ook met stijgende verbazing naar de verdediging, en dan vooral naar het centrale duo Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi. "Ik begin echt aan hun kwaliteiten te twijfelen. Als je kijkt hoe knullig en onnodig De Vrij die strafschop veroorzaakte... Het is achterin zo ontzettend kwetsbaar."

De Boer voorziet een moeilijk vervolg van de kwalificatiereeks, al is plaatsing voor het EK volgens hem nog wel mogelijk. "We kunnen ons nog best plaatsen. Er zijn nog genoeg duels te spelen, maar dan moet het wel snel beter. We moeten bijvoorbeeld nog uit naar Turkije. Dat is gewoon een heel zware wedstrijd."

Categorie:
Tag(s):