zaterdag, 30. augustus 2014 - 16:10

Het wil Van Gaal niet lukken om met Manchester United te winnen

Foto van Louis van Gaal
Foto: Archief EHF
UK

(ElfVoetbal/BlikopNieuws) Opnieuw is Manchester United er niet in geslaagd om te winnen. De vierde wedstrijd van Louis van Gaal eindigde in een doelpuntenloos gelijkspel.

Thuisploeg Burnley had het betere van het spel.

Manchester United ging onzeker van start. Al na drie minuten kwam de ploeg van Louis van Gaal goed weg. Phil Jones beging een overtreding op aanvaller Lukas Jutkiewicz, maar tot zijn geluk spatte de vrije trap van David Jones op de lat uiteen. David de Gea stond aan de grond genageld en moest kort daarna ingrijpen op een inzet van Jutkiewicz.

Recordaankoop Angel Di Maria onderscheidde zich daarna met een splijtende pass op Robin van Persie. Na een knappe aanname en dito schot weerhield doelman Tom Heaton Burnleyvan de achterstand. De Argentijnse aanwinst bereidde kort daarna nog een kans voor, maar ditmaal aan de andere kant. Hij stelde wat ongelukkig David Jones in staat om aan te leggen, maar De Gea kreeg een vuist tegen zijn inzet.

In de eerste helft bleek wederom dat er nog een hoop werk aan de winkel is voor Van Gaal. Het team deed onder voor Burnley en vooral de driemansverdediging wist zich geen raad met de druk die Burnley uitoefende.

Kort na rust kreeg Van Persie de tweede kans voor Manchester United. Dean Marneyvoorkwam op de doellijn echter de openingstreffer van de Nederlander. Keeper Heaton was al geklopt.

Sterspelers Di Maria, Van Persie en Juan Mata werden gewisseld en gehoopt werd op een aanvallende impuls van invallers Adnan Januzaj en Danny Welbeck. Even waren er in de slotfase nog protesten toen Ashley Young een bal tegen de arm van invaller Ashley Barnesaanschoot. Een penalty werd echter niet gegeven door scheidsrechter Chris Foy, waardoor het gezapige duel doelpuntenloos eindigde.

Promovendus Burnley pakt in de derde wedstrijd sinds de terugkeer op het hoogste niveau het eerste punt. Manchester United blijft voorlopig met twee punten in het rechterrijtje staan.

Categorie:
Tag(s):