donderdag, 9. oktober 2014 - 12:07

Hiddink brengt selectie voor duel met Kazachstan terug tot 23 spelers

Foto van Guus Hiddink | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Zeist

Bondscoach Guus Hiddink heeft aan de UEFA laten weten op welke 23 spelers hij voor het EK-kwalificatieduel met Kazachstan een beroep doet. Van de huidige groep van 25 spelers vallen Virgil van Dijk (Celtic) en Erik Pieters (Stoke City) af. Zij volgen de wedstrijd vrijdagavond vanaf de tribune.

De reglementen bepalen dat elke deelnemer aan de EK-kwalificatiecampagne de UEFA daags voor de wedstrijd uiterlijk 12.00 uur een opgave dient te verstrekken van de 23 voor dat duel speelgerechtigde spelers. Dit is inclusief drie keepers. Deze opgave is bindend, zodat bijvoorbeeld in geval van blessures geen beroep kan worden gedaan op spelers die niet op deze lijst voorkomen.

Van Dijk en Pieters blijven wel bij de groep, omdat in aanloop naar het duel met IJsland opnieuw een selectie van 23 spelers wordt samengesteld. Hiddink neemt hierover uiterlijk zondag een beslissing. IJsland en Nederland treffen elkaar maandag 13 oktober in stadion Laugardalsvöllur in Reykjavik, waar om 18.45 uur lokale tijd (20.45 uur in Nederland) wordt afgetrapt.

 

Categorie:
Tag(s):