maandag, 1. september 2014 - 17:16 Update: 01-09-2014 18:07

Hiddink haalt Van Dijk en Van der Wiel bij Oranje

Van Dijk en Van der Wiel opgeroepen voor Oranje
Foto: Archief EHF
Noordwijk

Bondscoach Guus Hiddink kan in de wedstrijden tegen Italië en Tsjechië niet beschikken over Jordy Clasie. De tienvoudig international kampt met hamstringklachten. Dit meldt de KNVB maandagmiddag.

Ron Vlaar meldt zich vanavond evenmin in het trainingskamp van Oranje in Noordwijk. De verdediger van Aston Villa heeft een kuitspierblessure. 

Hiddink heeft Virgil van Dijk (Celtic) en Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain) toegevoegd aan de spelersgroep. Voor Van Dijk betekent het zijn eerste uitverkiezing voor Oranje. Van der Wiel, wiens naam op de voorlopige lijst stond maar geen deel uitmaakte van de definitieve selectie die Hiddink afgelopen vrijdag prijsgaf, speelde gisteren een volledige wedstrijd met zijn club (Paris Saint-Germain – Saint-Etiènne 5-0).

De selectie van Oranje bestaat nu uit 23 spelers. Gisteren haakten Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Arjen Robben (Bayern München) en Rafael van der Vaart (HSV) af, terwijl PSV’er Luciano Narsingh werd toegevoegd aan de selectie.

Het Nederlands elftal speelt donderdag 4 september eerst een oefenduel met Italië in Stadio San Nicola. De aftrap in Bari is om 20.45 uur uur. Vijf dagen later - op dinsdag 9 september - wacht het Nederlands elftal de eerste EK-kwalificatiewedstrijd op weg naar de eindronde in Frankrijk in en tegen Tsjechië. Plaats van handeling is de Generali Arena in Praag, waar om 20.45 uur het eerste fluitsignaal klinkt.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):