zaterdag, 1. maart 2014 - 10:44 Update: 03-07-2014 0:41

Hiddink:ben bezig een team te formeren

Foto van Guus Hiddink | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Zeist

(Elfvoetbal) Hoewel de KNVB zijn aanstelling nog niet heeft bevestigd, heeft Guus Hiddink zelf te kennen gegeven dat hij na het WK de bondscoach wordt van Oranje.

Dat heeft de Achterhoeker gezegd in het Radio 1-programma Met het oog op morgen. "Ik ben bezig met de KNVB om het team dat ik rond me wil hebben te formeren. Dat proces heeft nog een aantal dagen, weken nodig", zei Hiddink. Danny Blind, Ruud van Nistelrooy en Giovanni van Bronckhorst werden al genoemd als assistenten. "We zijn bezig om een mooie staf te formeren. Die jongens zullen veel gaan doen, maar ik zal er zeker scherp op zitten."

Hiddink gaf verder aan dat hij niet per se een assistent wil van Ajax, PSV of Feyenoord. "Ik denk niet in kleuren van een club. Patrick Kluivert en Danny Blind, de jongens die er de afgelopen tijd als assistent bij waren, denken ook niet in het belang van Ajax. Die hebben ook een aantal Feyenoorders tot international gebombardeerd."

Hiddink begint na het WK in Brazilië aan zijn tweede termijn als bondscoach van Oranje. Eerder had hij al de nationale elftallen van Zuid-Korea, Australië, Rusland en Turkije onder zijn hoede. "Maar het is niet zo dat ik het bondscoachschap freewheelend ga doen. Ik wil het goed doen, anders stap ik er ook niet."

Categorie: