donderdag, 9. oktober 2014 - 22:07 Update: 10-10-2014 13:29

Hof: geen valse factuur van Edwin de Roy van Zuydewijn in Bouwfonds-Klimopzaak

Edwin de Roy van Zuydewijn volledig vrijgesproken in fraudezaak
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Het gerechtshof in Amsterdam heeft Edwin de Roy van Zuydewijn vrijgesproken van het opmaken van een valse factuur in de Bouwfonds-Klimopzaak.

Eerder had de Amsterdamse rechtbank hem veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur. En het Openbaar Ministerie had 240 uur werkstraf en vier maanden voorwaardelijke celstraf geëist. Maar volgens het gerechtshof is er geen enkel bewijs dat de ex-man van prinses Margarita zich schuldig zou hebben gemaakt aan het vervalsen van een factuur van meer dan 1 ton. Dit meldt The Post Online donderdag.

Het hof is van mening dat De Roy van Zuydewijn de factuur niet heeft opgesteld, noch dat hij er opzettelijk bij betrokken was. Het hof vermoedt dat de factuur buiten medeweten van De Roy van Zuydewijn om door een ander is opgesteld.

De valse factuur werd ontdekt tijdens het zogeheten Klimop-onderzoek, het grote justitiële onderzoek naar vastgoedfraude. Het is de derde overwinning in de rechtbank voor De Roy. Twee keer kreeg hij een schadevergoeding toegekend omdat hij onterecht vervolgd was. De eerste keer kreeg hij een schadevergoeding omdat prinses Margarita ten onrechte aangifte tegen hem had gedaan. De tweede keer werd een schadevergoeding toegekend nadat prins Carlos jr. aangifte tegen hem had gedaan.