dinsdag, 23. december 2014 - 17:03

Hondenpup gedumpt

Hondenpup gedumpt
Foto: fbf archief
Heerhugowaard

Doordat de eigenaresse van een hondenpup zich bij de politie meldde, kwam er helderheid in een zaak naar een gedumpt hondje.

Begin december meldde een 26-jarige vrouw uit Heerhugowaard zich bij de dierenambulance. Zij vertelde dat zij een pup had gevonden die vastgebonden had gezeten aan een boom. Personeel van de dierenambulance haalde het diertje op en bracht het direct door naar een dierenarts omdat het beestje er niet goed uitzag. Hier werd een afwijking aan de luchtwegen geconstateerd. Na behandeling werd het dier naar het asiel gebracht.

Medewerkers van het asiel zetten een foto van het beestje op facebook. Hier werd het herkend, met als gevolg dat de eigenaresse verschillende bedreigende berichtjes kreeg. Hierop meldde zij zich bij de politie. Het gaat om een 20-jarige Heerhugowaardse. Zij vertelde niet meer voor het beestje
te hebben kunnen zorgen. Met een kennis, de 26-jarigemeldster, hadden zij besloten het beestje als gevonden aan te melden bij de dierenambulance.

Tegen beide vrouwen wordt proces-verbaal opgemaakt in verband met het zich ontdoen van een dier en onthouden van de nodige medische zorg. Dit feit is een misdrijf en strafbaar gesteld in de nieuwe Wet Dieren.

 

Provincie:
Tag(s):