maandag, 18. augustus 2014 - 14:48 Update: 18-08-2014 14:51

Hoofdofficier looft 5000,- euro uit in zaak laffe beroving bejaarden

Hoofdofficier looft 5000,- euro uit in zaak laffe beroving bejaarden
Foto: fbf archief
Zwolle

De hoofdofficier van Justitie heeft een beloning van 5000,- euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van de zaak waarbij twee bejaarden in Zwolle op uiterst laffe wijze zijn beroofd . Dit meldt de politie maandag.

In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond 19 augustus wordt uitgebreid aandacht besteed aan de zeer gewelddadige straatroof in Zwolle op een hoogbejaard echtpaar van zondag 27 juli jl. Twee onbekende jongemannen beroofden op de Aalvangersweg de 85-jarige vrouw met bruut geweld van haar sieraden.

Hierbij viel zij met scootmobiel en al om in de berm in de brandnetels en kwam bekneld te zitten onder haar scootmobiel. Haar 88-jarige echtgenoot werd hierop kwaad en wilde zijn echtgenote helpen. Hij werd letterlijk door één van de mannen in de sloot naast het fietspad geschopt. Hierna gingen de twee jonge mannen er op hun scooter vandoor via het tunneltje aan de Hollewandsweg richting Zwolle Zuid.

Al eerder werd in Opsporing Verzocht kort aandacht besteed aan deze laffe straatroof. Dit leverde nieuwe informatie op maar heeft nog niet tot de oplossing van de zaak geleid. De uitzending begint dinsdagavond om 21.15 uur op Nederland 1 en zal woensdag worden herhaald om 12.25 uur op Nederland 2.

Provincie:
Tag(s):