vrijdag, 3. oktober 2014 - 20:50 Update: 03-10-2014 21:40

Hoogleraar Pauline Meurs krijgt meester Kackadorisprijs 2014

Hoogleraar Pauline Meurs krijgt meester Kackadorisprijs 2014
Foto: fbf
Amsterdam

De meester Kackadorisprijs 2014 wordt dit jaar uitgereikt aan bestuursvoorzitter van ZonMw Prof. Pauline Meurs. Dit heeft de vereniging tegen de Kwakzalverij vrijdag bekendgemaakt.

Zoals bekend is de prijs bestemd voor instellingen, personen of ondernemingen die in belangrijke mate hebben bijgedragen aan de verspreiding in daad, woord of geschrift van de kwakzalverij in Nederland.

Prof. dr. Pauline Meurs is volgens de vereniging een machtig persoon in de Nederlandse gezondheidszorg. Zij is hoogleraar bestuur van de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en sinds september 2007 voorzitter van ZonMw. Recent is zij aangetreden als voorzitter van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg.

Het zelfstandige bestuursorgaan ZonMW werkt in opdracht van het ministerie van VWS en de NWO, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, en verdeelt jaarlijks tientallen miljoenen belastinggelden voor onderzoek in de zorg.

ZonMW, waar Pauline Meurs de eindverantwoordelijkheid draagt, is volgens de vereniging een recidivist op het gebied van het bevorderen van de kwakzalverij. Het instituut ontving in 2006 de Meester Kackadorisprijs, omdat het een spoedcursus wetenschappelijk onderzoek voor kwakzalvers had georganiseerd. Enig effect heeft deze cursus niet gehad. Het was weggegooid belastinggeld zoals de Vereniging tegen de Kwakzalverij al voorspeld had.

De prijs zal uitgereikt worden op zaterdag 4 oktober om 13.30 in het gebouw De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102, Amsterdam. Daarna volgt een interessant symposium getiteld: Wijsheid uit het Oosten, Aziatische behandelwijzen belicht.

Geen open discussie
Meurs heeft inmiddels laten weten de prijs niet in ontvangst te nemen omdat volgens haar bij de vereniging tegen de Kwakzalverij een open discussie volledig ontbreekt. ´ZonMw wil graag een open discussie voeren over complementaire zorg op basis van wetenschappelijk onderzoek´, aldus ZonMw.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):