woensdag, 13. augustus 2014 - 16:40 Update: 13-08-2014 17:56

Hostingbedrijf Argeweb overgenomen door KPN

KPN neemt hostingbedrijf Argeweb over
Foto: KPN
Amsterdam

KPN heeft woensdag bekendgemaakt dat ze hostingbedrijf Argeweb heeft overgenomen. ‘Deze grote speler levert diensten als domeinregistratie, shared hosting, hosted-exchange en online opslagdiensten aan het mkb’, aldus KPN.

De ontwikkelingen passen bij de ambitie van KPN om verdere groei te realiseren in de zakelijke markt voor cloud en hosting. “Argeweb is één van de grotere en meest succesvolle hostingbedrijven in Nederland”, zegt John van Vianen, directeur KPN Zakelijke Markt. “Door de overname vergroten wij onze marktpositie en schaal in deze snel groeiende markt”.

Win-win
Tegelijkertijd gaat KPN een samenwerking aan met Amsio, het zusterbedrijf van Argeweb. Hierdoor krijgt KPN onder andere de beschikking over Microsoft Azure Pack. “Niet alleen kunnen klanten via het directe of indirecte kanaal van KPN gebruik gaan maken van de diensten van Amsio, KPN heeft het beste netwerk in Nederland, wat deze diensten ook makkelijker en veel beter toegankelijk maakt voor onze partners. Een win-win”, zegt Gerben van Leeuwen, directeur Amsio Groep.

Over Argeweb
Argeweb heeft ruim 50.000 klanten en met bijna 200.000 domeinnamen hoort het bedrijf bij de top van Nederland. In de klein-zakelijkemarkt is Argeweb marktleider op het gebied van Hosted Exchange en met Argeweb Cloud heeft het één van de snelst groeiende virtualisatieplatformen van Nederland.

KPN Zakelijke Markt bedient op dit moment al zo’n 150.000 klanten met bijna 250.000 cloud-diensten. De overname van Argeweb zorgt daarom voor een sterke groei van het aantal klanten en daarmee het marktaandeel in de Cloud-markt. Argeweb wordt onderdeel van het KPN Cloud team (Software Online). Koen van Deudekom wordt de nieuwe directeur van Argeweb.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):