donderdag, 30. oktober 2014 - 12:29 Update: 30-10-2014 12:29

Huisarts uit Vlissingen met app in finale zorginnovatiewedstrijd

Huisarts uit Vlissingen in finale zorginnovatiewedstrijd
Vlissingen

Hilderik van Schaik uit Vlissingen is een van de vijf finalisten van Het Beste Zorgidee 2014. De huisarts heeft een app bedacht waarmee patiënten op elk moment van de dag met hun huisarts kunnen communiceren.

De vakjury van de zorginnovatiewedstrijd selecteerde uit bijna 550 inzendingen vijf finalisten. Het is nu aan het publiek om te bepalen welk van de vijf ideeën Het Beste Zorgidee 2014 is.

Met de MijnDokter-app kunnen patiënten op elk moment van de dag contact zoeken met hun huisarts. Ze kunnen met de app foto’s versturen, snel een herhaalrecept aanvragen of een afspraak maken. Het mes snijdt volgens Van Schaik aan twee kanten. “Door de app neemt de druk op de telefoonlijnen af. Hierdoor ervaart de patiënt een betere bereikbaarheid en de huisarts een lagere werkdruk”, stelt de Vlissingse huisarts. “Bij onze app reageert de arts of assistent snel en op maat. Ook een videoconsult via de app behoort tot de mogelijkheden.”

Het Beste Zorgidee wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd en is een initiatief van ONVZ Zorgverzekeraar. De MijnDokter-app neemt het in de finale op tegen vier andere genomineerde ideeën. Zo presenteert Alexander Grassi uit Amsterdam het idee om met een app beeld en geluid aan bijsluiters toe te voegen. Dat kan laaggeletterden helpen om verkeerd medicijngebruik te voorkomen. Wijkverpleegkundige Judith van Leeuwen uit Petten wil hetzelfde probleem bestrijden. Haar idee is een app waarmee verkeerd medicijngebruik sneller kan worden opgemerkt. Jaarlijks zijn er nog veel sterfgevallen en ziekenhuisopnamen doordat medicijnen niet goed worden gebruikt.

 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):