donderdag, 14. augustus 2014 - 22:25 Update: 14-08-2014 22:33

Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent BV ontslaat kwart personeel

Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent BV ontslaat kwart personeel
Foto: Archief EHF
Den Bosch

De vakbonden van de CAO VVT en Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent (HHP-V) hebben een akkoord bereikt over het Sociaal Plan waardoor een faillissement is afgewend. Wel verliezen tussen de 300 en 400 medewerkers hun baan en worden de lonen van ongeveer 900 van de overgebleven 2000 werknemers met 20% gekort.

‘Dankzij de maatregelen in het Sociaal Plan blijft de organisatie Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent financieel stabiel. Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent kijkt nu met vertrouwen naar de toekomst. Klanten behouden hun hulp en dankzij het Sociaal Plan behoudt het merendeel van de medewerkers hun baan’, laat Pantein-Vivent donderdag weten. .

Begin juli zijn de medewerkers geraadpleegd over het Sociaal Plan. Het Sociaal Plan is noodzakelijk vanwege de veranderingen in verband met het overheidsbeleid ten aanzien van huishoudelijke hulp. Vrijwel alle medewerkers hebben aangegeven in te kunnen stemmen met het plan. Daarom hebben de vakbonden van de CAO VVT besloten om definitief akkoord te gaan met het Sociaal Plan, die nu dan ook ondertekend is door genoemde partijen.

De afgelopen jaren zijn de tarieven voor huishoudelijke hulp gedaald en is het aantal uren huishoudelijke hulp afgenomen. Om ook in de toekomst de hulp te kunnen blijven bieden is een aanpassing in de organisatie noodzakelijk. In het Sociaal Plan staat beschreven dat de loonschalen beter afgestemd moeten worden op de aard van de werkzaamheden en de tarieven die gemeenten momenteel vergoeden. 

Daarnaast wordt de omvang van het personeelsbestand afgestemd op de verminderde algemene afname van huishoudelijke hulp. Eind augustus wordt aan de medewerkers bekend gemaakt wat dit voor hen persoonlijk betekent. Er is dan ook bekend voor hoeveel medewerkers precies het Sociaal Plan directe gevolgen heeft.

Categorie:
Provincie: