dinsdag, 22. april 2014 - 21:31 Update: 03-07-2014 0:37

Hulp Nederlanders nodig om aanrijdingen met wilde dieren te voorkomen

foto van wild | fbf archief
Foto: fbf archief
Arnhem

Natuurmonumenten gaat een impuls geven aan het verminderen van het aantal aanrijdingen met wilde dieren door het ontwikkelen van innovatieve maatregelen. Hiervoor heeft de natuurorganisatie een prijsvraag uitgeschreven.

De natuurorganisatie roept studenten, young professionals en ieder ander met een innovatief idee op om te reageren. De winnaar ontvangt de Natuur Innovatieprijs. Het is voor het eerst dat Natuurmonumenten deze prijs uitreikt.

Aanrijdingen
Natuurmonumenten hield eind vorig jaar een achterbanraadpleging over de omgang met grote wilde dieren. Reeën, herten en zwijnen leven op steeds meer plekken in Nederland. Dit leidt enerzijds tot blijdschap bij veel mensen, anderzijds levert hun toenemende aanwezigheid tot problemen en overlast voor anderen. Zo worden de leefgebieden van wilde dieren doorsneden met wegen. Dit leidt tot aanrijdingen met risico’s voor mens en dier. Tussen 2009 en 2013 werden alleen al in Gelderland 6205 reeën aangereden. Het landelijke cijfer voor dit dier ligt vele malen hoger. Reeën komen overal in Nederland voor.

Provincie:
Tag(s):