woensdag, 21. mei 2014 - 13:17 Update: 03-07-2014 0:36

Huntelaar: Het ligt eraan hoe we als collectief presteren

Foto van Oranje-elftal | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

(ElfVoetbal)"Of deze selectie net zo goed is als die van 2010? Dat valt vooraf moeilijk te zeggen."

Of deze selectie net zo goed is als die van 2010? Dat valt vooraf moeilijk te zeggen." Het zijn de woorden van Klaas-Jan Huntelaar.

De 30-jarige aanvaller was erbij tijdens het vorige WK in Zuid-Afrika. Ook komende maand zal de spits van Schalke 04 naar alle waarschijnlijkheid deel uitmaken van de selectie van Oranje voor de mondiale titelstrijd in Brazilië. Daarom legde De Telegraaf hem de vergelijking voor.

"Het ligt er maar net aan hoe we als collectief presteren. Dat is het grote doel in Brazilië: als team opereren. Leeftijd zegt niet altijd alles. Ervaring geeft je in sommige situaties natuurlijk wel een plusje. Maar het is niet allesbepalend", aldus de routinier.

"Welke rol ik voor mezelf in het 1-5-3-2-systeem zie? Ik ben niet zo'n goede rechtsback of centrale verdediger, denk ik. Keepen heb ik in de jeugd wel eens gedaan. Maar ik ben een jongen die altijd voorin staat en in welk systeem ook zijn doelpunten wel kan maken. Dus ik richt me op die twee plekken voorin. Ik weet waar de goal staat. En of je nou met twee of drie spitsen speelt, die blijft daar ook staan."

"In het oude systeem heb ik wel met de bondscoach over mijn rol gesproken", vervolgt Huntelaar in de wakkere ochtendkrant. "Maar in deze situatie zijn we de laatste dagen meer met trainen bezig. Ik geef gewoon alles en zie wel wat er gebeurt."

Categorie:
Tag(s):