maandag, 6. januari 2014 - 14:41 Update: 03-07-2014 0:45

ICT van ministerie V&J over naar SSC-ICT Haaglanden

Foto van computers en beeldschermen | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

De ICT-dienstverlening van het ministerie van Veiligheid en Justitie is 1 januari 2014 overgegaan naar de rijksbrede organisatie met de nieuwe naam Shared Service Centrum-ICT Haaglanden (SSC-ICT). Dit meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken maandag.

Deze uitbreiding is een volgende stap in onder meer de uitvoering van de Hervormingsagenda voor meer efficiëntie en samenwerking binnen de rijksoverheid.

Later volgt nog uitbreiding van SSC-ICT met  de ministeries van Algemene Zaken, Buitenlandse Zaken en Economische Zaken. Met de overkomst van zo’n 200 medewerkers werken er nu in totaal zo’n 600 medewerkers bij SSC-ICT Haaglanden.

De dienstverlener van het ministerie van Veiligheid en Justitie, het Gemeenschappelijk Dienstencentrum ICT (GDI) specialiseert zich binnen het SSC-ICT verder in werkplekken met een hoger beveiligingsniveau. 

Daarnaast versterkt zij de nieuwe organisatie met kennis over ERP (softwaresystemen voor bedrijfsprocessen), ECM (informatiebeheer) en Identity Management.

SSC-ICT Haaglanden is nu de dienstverlener voor de ICT van zes ministeries: Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Infrastructuur en Milieu, Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Financiën en Veiligheid en Justitie.

De shared service-organisatie voorziet deze ministeries van de juiste ICT-middelen en verricht de daarbij horende ondersteunende werkzaamheden. SSC-ICT is onderdeel van het directoraat-generaal Organisatie en bedrijfsvoering Rijk (OBR) van het ministerie van BZK.