woensdag, 30. april 2014 - 12:00 Update: 03-07-2014 0:37

Identiteit doden in drugslab bekend

Foto van forensisch onderzoek politie | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Uden

De identiteit van de twee doden die maandag in een drugslab in de Nijverheidsstraat werden aangetroffen is vastgesteld.

Het gaat om een 28 jarige man uit Roermond en een 35-jarige man uit Heythuysen. Hun lichamen zijn inmiddels vrijgegeven en ter beschikking gesteld van hun families.

Sectie

Dinsdag werd in het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) sectie verricht op de beide lichamen. Daaruit is gebleken dat zij mogelijk zijn overleden aan de gevolgen van giftige gassen ontstaan door chemicaliën die voor de productie van drugs in het lab werden gebruikt. Er is vooralsnog geen reden aan te nemen dat zij slachtoffer zijn geworden van een geweldsmisdrijf. Vermoedelijk waren de mannen al enkele dagen dood voordat hun lichamen werden gevonden.

Drugslab

Maandag troffen politie en brandweer in een ruimte van een bedrijfsverzamelgebouw de levenloze lichamen van de twee mannen aan. Beiden droegen een gasmasker. In die ruimte was een middelgroot drugslab voor de productie van xtc ingericht. Er stonden vaten met totaal honderden liters chemicaliën. Een speciale eenheid van de politie ontmantelde het drugslab nadat de brandweer had aangegeven dat het veilig werken was. Medewerkers van de dienst Forensisch Technische Opsporing en rechercheurs van het onderzoeksteam deden de hele maandagavond en een groot deel van de dinsdag verder onderzoek in het pand. Dit onderzoek is inmiddels afgerond.

Verder onderzoek

De politie onderzoekt wat de rol van de beide mannen bij het aangetroffen drugslab was en of er nog anderen bij betrokken waren.

Provincie:
Blik op 112: