vrijdag, 1. augustus 2014 - 15:54

Identiteit in plastic verpakte dode man Markkanaal vastgesteld

Foto van duiker brandweer | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Teteringen/Breda

De dode man, die maandagmiddag 28 juli in het Markkanaal ter hoogte van de Hartelweg in plastic verpakt werd aangetroffen, blijkt een 45-jarige Roosendaler te zijn. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.

Dit heeft de politie door onderzoek vastgesteld. Uit de sectie was al gebleken dat hij door een misdrijf om het leven is gebracht. De nabestaanden zijn geïnformeerd. Vandaag is op twee locaties in Roosendaal onder leiding van de rechter-commissaris een zoeking ingesteld.

Afgelopen maandagmiddag meldde een schipper rond 15.00 uur dat in het water van het Markkanaal nabij de Terheijdense brug aan de kant van Teteringen / Breda mogelijk een verpakt stoffelijk overschot dreef. Het 'pakket' werd naar de kant gebracht en door brandweerlieden uit het water gehaald. Een eerste scan van medewerkers van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek wees uit dat het inderdaad een overleden persoon betrof.

Er werd direct een Team Grootschalige Opsporing geformeerd met 20 rechercheurs. In de omgeving van de vindplaats werd een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld. Een duikteam van de politie zocht woensdag nabij de vindplaats naar sporen.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):