vrijdag, 21. februari 2014 - 18:56 Update: 06-03-2015 14:38

Identiteit overvallers Lage Mierde vrijgegeven

Identiteit overvallers Lage Mierde vrijgegeven
Foto: Politie

De politie heeft de identiteit vrijgegeven van twee verdachten die betrokken zijn geweest bij een ontvoering en beroving in Meppel en een overval op een woning aan Lage Mierde.

De verdachten zijn Antonio Marcos van der Ploeg, 25 jaar oud en Enise Merve Bircan 19 jaar oud, beiden zonder vast woon of verblijfplaats. 

Zij worden verdacht van een inbraak op 10 februari jl. in de woning van een 52-jarige vrouw uit Meppel. Toen het slachtoffer hen overliep is ze door hen gekneveld, mishandeld en bedreigd. Hierop werd het slachtoffer tegen haar wil meegenomen in haar auto en uiteindelijk in de ochtend van 11 februari in de buurt van Lelystad in een bos achtergelaten.

Verder worden zij verdacht van een op 18 februari jl. gepleegde overval op een woning aan de Goorweg in Lage Mierde. De bewoner en drie getuigen werden daarbij onder bedreiging van een vuurwapen gekneveld en gedwongen hun waardevolle spullen af te geven. Daarbij werd de bewoner ernstig mishandeld.

De verdachten zijn vertrokken in de auto van één van de slachtoffers. Vermoedelijk maken zij gebruik van een rode Renault Clio met het kenteken 46-JB-GS of een blauwe Renault Laguna gekentekend 98-GG-PP.

De verdachte van der Ploeg is vuurwapengevaarlijk. Bij aantreffen zelf geen actie ondernemen maar bel met de Opsporingstiplijn op 0800 - 6070 of met Misdaad Anoniem op 0800-7000

Provincie:
Blik op 112: