woensdag, 31. december 2014 - 14:27 Update: 02-01-2015 18:11

IGZ sluit OK van KEM Kliniek Renswoude

KEM Kliniek Renswoude mag geen operaties meer verrichten
Foto: Archief EHF
Renswoude

De KEM Kliniek in Renswoude heeft een bevel gekregen om zijn OK gesloten te houden en geen operaties te verrichten totdat er, naar het oordeel van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), sprake is van verantwoorde zorg. Dit heeft IGZ woensdag bekendgemaakt.

In november van dit jaar heeft de inspectie de KEM Kliniek al onder verscherpt toezicht gesteld voor een periode van zes maanden. In het verscherpt toezicht heeft de inspectie aangegeven dat de KEM Kliniek op de OK aan bepaalde eisen moet voldoen. De bestuurder heeft de inspectie toegezegd de OK te sluiten en pas weer ingrepen te laten verrichten in de OK als deze voldoet aan de randvoorwaarden van verantwoorde zorg.

Tijdens een onaangekondigd bezoek op 18 december 2014 bleek dat er ingrepen werden verricht in de kliniek. Daarnaast kon er geen luchtbeheersplan worden overhandigd en was er geen risicoanalyse aanwezig die de laserveiligheid kon garanderen. De inspectie is van oordeel dat een acuut risico aanwezig is voor de patiëntveiligheid en heeft daarom een bevel gegeven. De minister heeft inmiddels besloten dit bevel te verlengen

Categorie:
Provincie:
Tag(s):