woensdag, 1. oktober 2014 - 8:46 Update: 01-10-2014 10:19

IKEA roept PASTAÄLGAR (volkoren) pasta in elandvorm terug vanwege soja

IKEA roept PASTAÄLGAR (volkoren) pasta in elandvorm terug vanwege soja
Foto: Ikea
Amsterdam

IKEA wijst klanten erop dat PASTAÄLGAR en PASTAÄLGAR FULLKORN (volkoren)pasta in elandvorm soja kan bevatten.

Helaas staat dit niet op de verpakking vermeld. Tot 26 september werd dit product in de IKEA Swedish Food Market verkocht. Voedselveiligheid heeft de hoogste prioriteit bij IKEA. Daarom roept het woonwarenhuis de pasta uit voorzorg terug.

Uit productanalyse is gebleken dat PASTAÄLGAR en PASTAÄLGAR FULLKORN mogelijk soja kan bevatten, terwijl dit niet op de verpakking staat vermeld. Personen met een soja-allergie kunnen een allergische reactie krijgen wanneer zij dit product eten. De pasta is veilig voor iedereen die niet allergisch is voor soja.

Voedselveiligheid
Hoewel geen meldingen bekend zijn van consumenten met een soja-allergie die onwel zijn geworden na het eten van dit product, wil IKEA elk mogelijk risico uitsluiten. IKEA hanteert een strikt beleid ten aanzien van voedselveiligheid. Leveranciers zijn vanzelfsprekend gehouden aan de wet- en regelgeving in de EU, de VS en Azië. Verder stelt IKEA aanvullende eisen voor kwaliteit en veiligheid die zijn vastgelegd in de IWAY gedragscode.

Terugroepactie
IKEA verzoekt klanten met een soja-allergie de PASTAÄLGAR niet meer te gebruiken en terug te brengen naar een van de IKEA winkels. IKEA betaalt dan het volledige aankoopbedrag terug. Ook klanten die niet allergisch zijn voor soja kunnen het product desgewenst terugbrengen. Er is geen kassabon of ander aankoopbewijs vereist voor de terugbetaling.

Deze terugroepactie betreft alle verpakkingen van PASTAÄLGAR en PASTAÄLGAR FULLKORN, ongeacht de productie- of houdbaarheidsdatum. Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen via het gratis telefoonnummer 0800-453 2649

Provincie:
Tag(s):