vrijdag, 14. november 2014 - 17:53 Update: 14-11-2014 22:02

In acht dagen al 2,5 miljoen euro op giro555 voor ebola

Tussenstand Ebola-actie staat op ruim 2,5 miljoen euro
Foto: Cordaid
Den Haag

Na acht dagen tijd staat de nieuwe tussenstand van de Nationale Actie van Giro555 tegen Ebola op 2.514.764,27 euro. Dit heeft de Stichting Samenwerkende Hulp Organisaties (SHO) vrijdagavond bekendgemaakt.

Actievoorzitter Henri van Eeghen is blij met het bedrag dat Nederland in 8 dagen tijd heeft gegeven. “Gisteren werd de noodtoestand in Liberia gedeeltelijk opgeheven en nu deze mooie nieuwe tussenstand. Eindelijk goede berichten in de stroom van slechte berichten uit het rampgebied.

De World Health Organisation (WHO) meldt dat het aantal ebola-gevallen in West-Afrika opnieuw is gestegen. Er zijn nu meer dan 5.000 mensen overleden en in Mali is een nieuwe uitbraak van het virus gesignaleerd.” Vandaag werd ook bekend dat een Amerikaanse arts in Sierra Leone besmet is geraakt met ebola.

Hulpverleners hebben te maken met grote dilemma’s als het gaat om het geven van de beste zorg voor mensen in ebola-gebieden. “Ebola vraagt om rationele beslissingen en keiharde keuzes”, vertelt Sabine Copinga van Save the Children, één van de organisatie achter Giro555 vanuit Liberia.

Copinga: “Ebola is meedogenloos, wreed, gemeen, vals, oneerlijk, geniepig, onberekenbaar en helaas onzichtbaar. Het moeilijkste: als mensen besmet zijn, dan is het sterker dan wij, de hulpverleners. We kunnen het alleen slimmer af zijn of de gevolgen die het aanricht verzachten.”

Lees alles over:
Provincie:
Tag(s):