maandag, 27. oktober 2014 - 12:35 Update: 27-10-2014 18:50

In ondergrondse vuilcontainer gevonden baby bij pleeggezin ondergebracht

Pasgeboren baby achtergelaten in ondergrondse vuilcontainer
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

De baby van slechts twee dagen oud die in de nacht van zaterdag op zondag werd gevonden in een vuilcontainer in Nieuw-West is inmiddels ondergebracht bij een pleeggezin.

Dat laat een woordvoerder van Jeugdbescherming, voorheen bureau Jeugdzorg, weten aan AT5. 

Hulpdiensten troffen zondagochtend rond kwart over vier een baby van een paar dagen oud aan in een ondergrondse vuilcontainer aan de Fritz Conijnstraat in Amsterdam. De baby, een meisje met kleding aan, werd direct naar een ziekenhuis overgebracht.

Een getuige in de Fritz Conijnstraat hoorde huilgeluiden uit een ondergrondse vuilcontainer komen en waarschuwde de politie. Politiemensen constateerden dat er een baby in de container moest liggen en met behulp van brandweerpersoneel werd de baby uit haar benarde positie bevrijd en overgedragen aan de zorg van het gewaarschuwde ambulancepersoneel. De baby werd voor nadere controle en opvang naar een ziekenhuis gebracht.

De recherche heeft de zaak in onderzoek en roept een ieder op die informatie heeft over het aantreffen van de baby contact op te nemen met de politie. Over de ouders ontbreekt maandag nog ieder spoor. 

Provincie: