zondag, 23. februari 2014 - 14:19 Update: 03-07-2014 0:41

Inbreker in been geschoten door politie in Hattem

Foto van politie met zaklamp | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Hattem

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag bij een aanhouding van een groep van 8 verdachten van inbraak gericht geschoten. Dit meldt de politie zondag.

'Eén man kreeg daarbij een kogel in zijn been', aldus de politie. 

In totaal werden er, bij en rond een bedrijfsterrein waar zich een hoogspanningsstation bevindt aan de Kanaaldijk in Hattem, acht mannen in de leeftijd van 18 tot en met 40 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden en ingesloten op verdenking van inbraak.

Een alerte burger hoorde tijdens het uitlaten van haar hond een geluid wat zij niet thuis kon brengen. Ze deed melding van een verdachte situatie bij de beheerder van het terrein. Die stelde vervolgens de politie in kennis.

De politie kwam direct ter plaatse en overliep op het terrein meerdere manspersonen. Op dat moment gingen die er vandoor. Meerdere eenheden kwamen ter plaatse en een politiehelikopter zocht vanuit de lucht mee naar de vluchtende verdachten.

Ze werden allemaal in en rond Hattem aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. Drie voertuigen en een aantal telefoons werden in beslaggenomen voor nader onderzoek.

Schieten
Een politieagent pepperde twee mannen toen zij herhaaldelijk een bevel of vordering negeerden. Dit bleek niet afdoende waarop de politieagent zijn wapen trok en een van de mannen in zijn onderlichaam (been) schoot.

De verdachte raakte hierbij lichtgewond en werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Tijdens de aanhoudingen werden ook diensthonden ingezet. De politie heeft een uitgebreid onderzoek opgestart.

Rijksrecherche
De rijksrecherche onderzoekt, zoals gebruikelijk, de inzet van het wapen.