woensdag, 5. november 2014 - 10:15

Inbreker met bloemetjeschort gezocht

Inbreker met bloemetjeschort gezocht
Foto: Archief MV
Haarlem

Twee bewoners van een woning aan de Rijksstraatweg in Haarlem-Noord kregen dinsdagavond rond 22.40 uur de schrik van hun leven. Terwijl ze lagen te slapen werd er ingebroken en toen ze wakker werden stond er een vreemde man in hun slaapkamer.

De inbreker bedreigde de bewoners met een scherp voorwerp en eiste geld. De bewoner is vervolgens met de inbreker naar beneden gelopen om geld te pakken. Onderweg naar beneden heeft de inbreker een bloemetjesschort gepakt om zijn gezicht te bedekken. Nadat de bewoner de man geld had gegeven is de inbreker via de achterzijde van de woning vertrokken.

De bewoners hebben de man goed gezien en hebben een duidelijk signalement van de inbreker. Het gaat om een blanke kalende man van tussen de 1.75 - 1.85 meter. Hij had een normaal postuur en was rond de vijftig jaar. De inbreker droeg een bruine jas (hazelnootkleurig) van leer. Verder droeg de man een gekleurde trui, had een donkere spijkerbroek aan en liep op sportschoenen. De verdachte wist de woning binnen te komen door een raam aan de voorzijde te forceren.

Op het moment dat de man de woning verliet had hij het bloemetjesschort nog om zijn hoofd. Deze heeft hij in de steeg achter de woning weggegooid.

Provincie:
Blik op 112: