dinsdag, 10. juni 2014 - 11:50 Update: 03-07-2014 0:35

Inbrekers gepakt na wilde achtervolging

Inbrekers gepakt na wilde achtervolging
Foto: Archief FBF.nl
Inbrekers gepakt na wilde achtervolging
Foto: Archief FBF.nl

Een 55-jarige man uit De Meern en een 35-jarige Amsterdammer zijn gisterenavond na een wilde achtervolging op de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg in Tilburg aangehouden. Zij worden verdacht van een poging tot inbraak bij twee bedrijven aan de Schutweg in Waalwijk.

Op maandag 9 juni 2014 ontving de politie rond 18:45 uur een melding van een inbraak bij twee bedrijven aan de Schutweg in Waalwijk. Een hek zou opengebroken zijn en er zou een zwarte Volkswagen Golf gezien zijn. De politie zag daarna in de omgeving een auto rijden die voldeed aan het signalement en achtervolgde dit voertuig.

Spookrijden en door rood
De zwarte VW met twee inzittenden reed met grote snelheid over de Midden Brabantweg richting Kaatsheuvel en negeerde diverse rode verkeerslichten. Verschillende politieauto's achtervolgden het voertuig. Via Loon op Zand reden de verdachten richting Tilburg en vanaf de Hasseltrotonde reed de bestuurder nog steeds met grote snelheid via diverse straten in Tilburg West over de Dongenseweg. Daar reed de bestuurder een stuk op de verkeerde weghelft.

Pepperspray
Op de Baron van Voorst tot Voorstweg vervolgde de VW zijn weg op het fietspad. Twee wandelaars die nietsvermoedend op dat fietspad liepen, sprongen nog net op tijd aan de kant. Inmiddels werden de inbrekers door diverse politieauto's omsingeld en stopten ze de auto. De twee verdachten zijn met behulp van pepperspray uit de auto gehaald en overgebracht naar het cellencomplex.

Gestolen auto
De zwarte VW bleek gestolen te zijn en bij doorzoeking vonden agenten inbrekerswerktuigen. De twee mannen worden verdacht van de poging inbraak en het rijbewijs van de bestuurder is ingenomen vanwege verkeersonveilig gedrag.