dinsdag, 23. december 2014 - 9:34

Inbrekers slaan hun slag het liefst tijdens uw kerstdis of jaarwisseling

Foto van inbraak | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Tijdens Kerst en Oud & Nieuw slaan woninginbrekers vaker hun slag dan normaal. De politie roept inwoners op om vooral alert te zijn om inbraken te voorkomen.

Brengt u de feestdagen gezellig bij familie en vrienden door of gaat u de laatste dagen van het jaar op uw vakantieadres vieren? Neem dan een aantal eenvoudige maatregelen voor u de deur achter zich dicht trekt. Laat inbrekers uw feestdagen niet bederven!

Kerstdis of jaarwisseling

De cijfers liegen er niet om. Met name op Eerste en Tweede Kerstdag en met Oud & Nieuw zijn inbrekers actief. Bewoners zijn langere tijd van huis, vooral tijdens de avonduren. Het piekmoment zit tussen 17.00 en 21.00 uur, als iedereen aan de kerstdis zit of met elkaar het jaar uitzwaait. Het risico op een inbraak is in deze periode, in alle feestdrukte, misschien niet het eerste waar u aan denkt. Toch kunt u er heel simpel voor zorgen dat inbrekers uw huis liever overslaan. Kerstavond en beide kerstdagen van het afgelopen jaar leidde tot een forse reeks aantal inbraken in de regio. 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):