zondag, 23. november 2014 - 22:23 Update: 24-11-2014 9:41

Indringer (18) sluit bewoners en logé (2) op en gijzelt 13-jarige zoon in woning

18-jarige indringer sluit bewoners en logé (2) op en gijzelt 13-jarige zoon in woning
Foto: Archief EHF
Erp

Zondagochtend heeft de politie in de slaapkamer van het 13-jarige zoontje een 18-jarige indringer aangehouden in een woning aan de Heesakker in Erp. Dit meldt de politie zondag.

'Hij wordt ervan verdacht twee bewoners en een kind (2) te hebben opgesloten in een slaapkamer. In een andere kamer hield hij onder bedreiging de zoon des huizes vast. Enige tijd daarvoor was hij de woning binnengedrongen', aldus de politie.

Kort voor 3.30 uur kreeg de politie een melding van de bewoner. Samen met zijn vriendin had hij in de deuropening van hun slaapkamer een onbekende man gezien. Toen de vrouwelijke bewoonster die aansprak sloot hij de deur en blokkeerde de toegang, waardoor de twee bewoners opgesloten zaten met een logé van 2 jaar. Via een aangrenzende ruimte vond de bewoner een weg naar buiten en opende de deur voor de gealarmeerde politie, in de veronderstelling dat de verdachte inmiddels hun huis had verlaten.

Slaapkamer zoon

Om hier zeker van te zijn controleerde de politie de woning. Toen bleek dat de slaapkamerdeur van de 13-jarige zoon van binnenuit werd geblokkeerd. Agenten openden met kracht de deur en in de slaapkamer troffen ze de zoon en de onbekende man aan. Hij werd direct aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar zit hij vast voor verder onderzoek.

De zoon bleek met een schaar te zijn bedreigd door de man en vermoedelijk enige tijd op zijn slaapkamer te zijn vastgehouden. De politie sluit niet uit dat de verdachte tijdens zijn daad onder invloed was van alcohol of drugs. Bij het incident raakte niemand gewond. Voor het geschrokken gezin is slachtofferhulp ingeschakeld.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):